Hyvinvoiva järjestö -verkkomateriaali

Hyvinvoiva järjestö -verkkomateriaali kokoaa yhteen tietoja, taitoja ja työkaluja järjestötoimijoille hyvinvoinnin edistämiseksi ja toiminnan arjen sujuvoittamiseksi.

Hyvinvoiva järjestö -materiaalin tavoitteena on koota yhteen järjestötyön kehittämistä palvelevaa tietoa ja tukimateriaalia. Aineistojen avulla voidaan tarkastella erilaisia hyvinvointiin ja järjestöjen työnjohdolliseen osaamiseen liittyviä ilmiöitä yksittäisen järjestöammattilaisen tai luottamushenkilön näkökulmista.

Sivusto rakentuu kuudesta teemapaketista: Eettinen osaaminen, kohtaamisen taidot, yhteisö ja osallisuus, järjestön hyvä hallinto, johtamisen taidot ja työhyvinvointi. Teemapaketit koostuvat erilaisista aineistoja ja tehtävistä.

Kenelle?

Teemapaketit soveltuvat järjestötyöhön perehtymiseen, mutta myös toiminnan arvioinnin ja kehittämisen tueksi. Materiaali soveltuu myös järjestötyöhön hakeutuvilla ja järjestötyön opiskelijoille.

Lisätiedot

Aineisto perustuu Humakin JärKeä-Järjestötyöhön kestävyyttä (ESR) -hankkeeseen, joka toteutettiin ajalla 2020-2022. Järjestötoimijoiden tuottaman tiedon perusteella hankkeessa toteutettiin kaikille avoimia tilaisuuksia ja yksittäisten järjestöjen omia kehittämisprosesseja. Näissä toiminnoissa syntyneet sisällöt löytyvät Hyvinvoiva järjestö -sivustolta.

Hyvinvoiva järjestö-mikrokurssin aineistoja hyödynnetään mm. Yhteisöpedagogin ammatillinen osaaminen -opintojaksolla sekä järjestötyön suuntautumisopinnoissa.

Koulutus Avoin AMK
Toteutustapa Verkkomateriaali
Toteutusaika Aineisto perustuu Humakin JärKeä-Järjestötyöhön kestävyyttä (ESR) -hankkeeseen, joka toteutettiin ajalla 2020-2022.
Aikataulut ja työskentelytavat Aineistoon voi tutustua itsenäisesti tai yhteisöllisesti järjestötoimijoiden kesken.

Teemapaketeista voi valita kehittymis- tai kehittämistarpeita parhaiten vastaavan teeman tai teemat.

Verkkomateriaali on kaikille avoin eikä vaadi kirjautumista.

Vastuutaho (etunimi.sukunimi@humak.fi) 
Neuvonta Avoimen AMK:n opintoihin, ilmoittautumiseen, maksuihin, todistuksiin liittyvä neuvonta:
avoinamk@humak.fi
p. 029 451 9230

 

Opiskelija

  • Vahvistaa osaamista järjestötyön eri osa-alueilla
  • Kehittyy järjestötoimijana ja yhteisöllisen hyvinvoinnin edistäjänä
  • Saa tietoa ja työkaluja järjestössä toteutettavan yhteiskehittämisen tueksi