Polkuopinnot

Avoimen AMK:n polkuopinnot on määritellyn laajuinen kokonaisuus Humakin tietyn koulutuksen tutkintoon kuuluvia opintoja, jotka on suunnattu tutkinto-opintoihin tähtääville. AMK-tutkinnon polkuopintojen laajuus on 60 opintopistettä ja ylemmän AMK-tutkinnon polkuopintojen laajuus on 15-20 opistopistettä.

Kenelle?

Polkuopinnot sopivat sinulle, jos tavoitteenasi on tutkinto-opinnot. Ne ovat erityisen hyödyllisiä sinulle, joka olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa ja haluat hyödyntää välivuoden opiskelemalla avoimessa AMK:ssa. Opinnot hyväksiluetaan täysimääräisinä tutkinto-opintoihin. Polkuopinnot suorittamalla voit valmistua samassa ajassa, kun suoraan tutkinto-opinnoissa aloittanut.

Jos sinulla ei ole hakukelpoisuutta hakea AMK-tutkintoon, voit saada hakukelpoisuuden suorittamalla polkuopinnot. Ylemmän AMK-tutkinnon hakukelpoisuutta ei voi saada polkuopinnoilla.

Opinnot edellyttävät sitoutumista ja kykyä itsenäiseen ja suunnitelmalliseen opiskeluun. Opinnoissa tarvitaan tietokonetta ja kykyä hakea tietoa itsenäisesti ja käyttää toimisto-ohjelmia ja verkko-oppimisympäristöjä.

Polkuopintoja tarjotaan seuraavissa koulutuksissa

Kulttuurituottaja (AMK) 60 op

Tulkki (AMK) 60 op

Yhteisöpedagogi (AMK) 60 op

Yhteisöpedagogi (AMK), työyhteisön kehittäjä (monimuoto-opinnot) 60 op

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) (verkko-opinnot) 15 op

Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) (verkko-opinnot) 20 op

Lue nämä, kun harkitset ilmoittautumista polkuopintoihin

  1. Tutustu Millaista on opiskelu avoimessa AMK:ssa sekä Humakin polkuopintojen tarjontaan ja ohjeisiin Opiskelijan oppaassa. Polkuopintoja tarjotaan sekä kokonaan verkko-opintoina että lähiopetusta ja verkko-opintoja yhdistävinä opintoina Humakin kampuksilla. Valitse omiin tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi sopivat polkuopinnot.
  2. Polkuopintojen tulee koostua tietyistä avoimen AMK:n opinnoista. Nämä opinnot on määritelty koulutuskohtaisissa polkukriteereissä Opiskelijan oppaassa. Voit saada henkilökohtaista ohjausta opintojen suunnittelemiseksi, jotta aiempi osaamisesi voidaan huomioida opintojaksojen valinnassa.
  3. Selvitä opintojen rahoitukseen liittyvät kysymykset. Lue lisää Opiskelijan oppaasta. HUOM! Mikäli suunnittelet opintoja ollessasi työttömänä työnhakijana, ole aina ensin yhteydessä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin ilmoittautumista. 
  4. Tutustu avoimen AMK:n ilmoittautumisohjeisiin, peruutusehtoihin ja maksuihin.
  5. Ilmoittaudu polkuopintoihin verkkokaupassa ilmoittautumisaikana. Osassa polkuopintoja valitset haluamasi opintojaksot ilmoittautumisen yhteydessä. *
  6. Esimerkiksi 60 opintopisteen polkuopintojen suorittaminen vaatii keskimäärin n. 1–1,5 vuotta aikaa. Oma motivaatiosi tai esim. perhe- ja työtilanteesi vaikuttavat siihen, paljonko yhden lukukauden tai -vuoden aikana on mahdollista opiskella.
  7. Ilmoittautuessasi polkuopintoihin, saat tietyn suoritusajan opinnoille. 60 opintopisteen polkuopinnoissa suoritusaikaa on lukuvuoden loppuun asti (31.7.) Toteutusaika on ilmoitettu opintojen kuvauksessa verkkokaupassa. Opintojaksot suoritetaan opintojaksojen toteutusaikana. Mikäli et saa polkuopintoja valmiiksi, voit jatkaa niitä seuraavana lukuvuonna. Tällöin joudut ilmoittautumaan ja maksamaan opinnot uudelleen verkkokaupassa.
  8. Polkuopinnot suoritettuasi voit hakea suorittamaan tutkintoa joko erillishaussa tai yhteishaussa. Polkuopinnot hyväksiluetaan täysimääräisinä tutkintoon, ja näin varsinainen opiskeluaika lyhenee.

*HUOM! Mikäli et ole valinnut opintojaksoja polkuopintoihin ilmoittautumisen yhteydessä tai haluat valita lisää opintojaksoja, kirjaudu verkkokauppaan, valitse sopivat toteutukset ja osta opintojaksot. Tämä ei aiheuta sinulle lisäkuluja.

Selaa polkuopintoja

AMK-polkuopinnot
Ylempi AMK -polkuopinnot