Avoin AMK -tietoa opinnonohjaajille

Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) tarjoaa erilaisia tutustumismahdollisuuksia korkeakouluopintoihin toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille ja kaikille muille Humakin opinnoista kiinnostuneille. Tälle sivustolle on koottu oppilaitosten opinto-ohjaajille suunnattu tietopaketti Humakin tarjoamista opinnoista ja miten ne saadaan osaksi toisen asteen opintoja. Opinnot tarjotaan Humakin avoimen ammattikorkeakoulun kautta.

Kurkistuskurssit

Humakin avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden tutustua maksutta korkeakouluopintoihin, eri aloihin ja opintojen edellyttämiin valmiuksiin jo toisen asteen opintojen aikana. Kurkistus kulttuurituottaja-, tulkki- ja yhteisöpedagogin opintoihin helpottaa alan valintaa ja antaa tietoja, mitä korkeakouluopiskelu vaatii. Kurkistuskurssi hyväksiluetaan osaksi AMK-opintoja, mikäli opiskelija aloittaa myöhemmin Humakissa tutkinto-opiskelijana.

Tutustu tarkemmin Humakin tarjoamiin kurkistuskursseihin.

Polkuopinnot

Avoimen AMK:n polkuopinnot on määritellyn laajuinen kokonaisuus Humakin tietyn koulutuksen tutkintoon kuuluvia opintoja, jotka on suunnattu tutkinto-opintoihin tähtääville. AMK-tutkinnon polkuopintojen laajuus on 60 opintopistettä ja ylemmän AMK-tutkinnon polkuopintojen laajuus on 15-20 opistopistettä. Polkuopintoihin voi ilmoittautua kuka tahansa ja ne ovat maksullisia. Polkuopinnot ovat erityisen hyödyllisiä yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneelle, joka haluaa hyödyntää välivuoden opiskelemalla avoimessa AMK:ssa. Polkuopinnot hyväksiluetaan, jos opiskelija aloittaa myöhemmin Humakissa tutkinto-opiskelijana.

Tutustu tarkemmin Humakin tarjoamiin polkuopintoihin.

Väyläopinnot toisen asteen opiskelijalle

Humak tarjoaa myös väyläopintoja, jotka on mahdollista suorittaa toisen asteen opintojen ohessa.  Väyläopinnoissa ammatillisen toisen asteen opiskelijat suorittavat perustutkintoaan vastaavan alan AMK-opintoja avoimessa AMK:ssa. Väyläopinnot sopivat ammatillisen toisen asteen opiskelijalle, joka haluaa aloittaa korkeakouluopinnot jo toisen asteen opintojen aikana. Suoritettuaan ammatillisen tutkinnon sekä 30 opintopisteen laajuiset väyläopinnot, opiskelija voi hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi. Tutkinto-opiskelijaksi voi hakea myös yhteishaussa. Suoritetut väyläopinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa. Väyläopinnot toteutetaan yhteistyöoppilaitosten kanssa.

Tutustu tarkemmin Humakin tarjoamiin väyläopintoihin.

Yhteystiedot

Jos oppilaitoksesi on kiinnostunut yhteistyöstä väyläopintojen järjestämisessä, voit olla yhteydessä Humakin jatkuvan oppimisen suunnittelijaan.

  • suunnittelija Hilla Mäkelä, etunimi.sukunimi@humak.fi, p. 040 864 4418