Ilmoittautuminen ja maksut

Näin ilmoittaudut avoimen opintoihin

 1. Tutustu verkkokaupassa sinua kiinnostavien opintojen kuvauksiin ja mahdollisiin ennakkovaatimuksiin sekä avoimen AMK:n ilmoittautumisohjeisiin ja peruutusehtoihin.
 2. Rekisteröidy verkkokauppaan ja merkitse tilillesi mahdollinen alennusperuste.
 3. Osta opinnot verkkokaupassa niille määriteltynä ilmoittautumisaikana.
 4. Toimita henkilötietosi ja mahdollinen alennustodistus henkilötietolomakkeella, jonka löydät myös maksamisen jälkeen verkkokaupasta.
 5. Olet varmistanut paikkasi opintoihin! (Mikäli opinnoissa on ennakkovaatimuksena aiempia opintoja, paikka varmistuu, kun vaatimusten täyttyminen on tarkistettu.)
 6. Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, saat sähköpostiisi ohjeet Humakin käyttäjätunnusten aktivoimiseen ja oppimisympäristö Hoodleen kirjautumiseen. Opintojakson suoritusohjeet löydät Hoodlesta viimeistään opintojakson aloituspäivänä.

Huomioitavaa

 • Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija saa opintoihin ajallisesti ja sisällöllisesti rajatun opinto-oikeuden (Ammattikorkeakoululaki 932/2014 §10).
 • Opinto-oikeutta maksetuista opinnoista ei voi siirtää eteenpäin esim. seuraavalle lukuvuodelle.
 • Humakin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua verkkokaupassa avoimeen AMK:hon varatuille opiskelupaikoille.
 • Omaan tahtiin suoritettaviin koko lukuvuoden käynnissä oleviin opintoihin ilmoittautumiset käsitellään ja pääset aloittamaan opinnot viimeistään kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta.
 • Opintojen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen uusia ilmoittautumisia ei oteta vastaan.
 • Opinnot tulee suorittaa opintojakson kuvauksessa ilmoitettujen aikataulujen mukaan.
 • Voit ilmoittautua kerrallaan vain yhdelle saman opintojakson toteutukselle.
 • Älä ilmoittaudu opinnoille, joita et ehdi suorittaa ja peru ilmoittautumisesi viipymättä, jos et voikaan suorittaa opintoja.
 • Sinulla on halutessasi mahdollisuus perua ilmoittautumisesi peruutusehtojen mukaisesti.

Hinnoittelu

Avoimessa AMK:ssa opiskelu maksaa 15 €/opintopiste. Maksukatto yhden lukuvuoden aikana suoritettaville opinnoille on 300 €. Esimerkiksi:

 • 10 opintopisteen kokonaisuus maksaa 150 €
 • 60 opintopisteen polkuopinnot maksavat 300 €

Opintomaksun lisäksi opiskelija vastaa itse mahdollisista matka-, ruokailu- ja majoituskuluista. Opintoihin liittyvät muut mahdolliset esim. materiaali- ja lippumaksut ilmoitetaan opintojen tiedoissa. Opiskelijan tulee huolehtia itse myös mahdollisista vakuutuksistaan.

Alennukset ja etuudet

Alennukset

Humak myöntää 50 % alennuksen suomalaisen sosiaaliturvan piirissä oleville työttömille ja kokoaikaisesti lomautetuille, eläkeläisille ja Humakista tutkintoon valmistuneille alumneille. Alennus ei koske polkuopintoja, seikkailukasvatuksen osaamiskokonaisuuksia (Seikkailukasvatus taso 1, 2 ja 3) tai seikkailukasvatuksen lähiopetusta sisältäviä opintojaksoja. HUOM! Mikäli suunnittelet opintoja ollessasi työttömänä työnhakijana, ole aina ensin yhteydessä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin ilmoittautumista.

Alennustodistukseksi työttömyydestä tai lomautuksesta hyväksytään  TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta saatava “Todistus työnhaun voimassaolosta”, jossa on koodi 02, 03, 05, 06, 07 tai 08.  Todistuksen päiväys tulee olla ilmoittautumispäivän läheisyyteen ajoittuva. Toimita todistus alennusperusteesta (TE-toimiston todistus työnhaun voimassaolosta tai eläkeläiseltä kopio eläkekortista) ilmoittautumisen yhteydessä täytettävän avoimen AMK:n henkilötietolomakkeen liitteenä tai viimeistään 7 vrk sisällä ilmoittautumisen jälkeen liitteiden lähettämiseen tarkoitetulla lomakkeella.

Alennukset ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023 opinnoissa (opinnot, jotka alkavat viimeistään kesäkuussa 2023).

Maksukatto

Maksukatto yhden lukuvuoden (1.8.-31.7.) aikana suoritettaviin opintoihin on 300 €. Maksukaton täytyttyä voit ostaa verkkokaupasta opintoja 0 € hintaan.

Maksukatto on henkilökohtainen ja maksukaton laskennassa huomioidaan mahdolliset alennukset. Maksukattoa voit hyödyntää rekisteröitymällä verkkokauppaan. Maksukattolaskuri aktivoituu, kun olemme käsitelleet ensimmäisen maksutapahtumasi. Maksukattoon ei lasketa mukaan seikkailukasvatuksen osaamiskokonaisuuksien opintomaksuja. Maksukaton laskenta alkaa nollasta lukuvuoden vaihtuessa 1.8.

Maksutavat

Opinnot maksetaan verkkokaupassa ilmoittautumisen yhteydessä. Maksupalveluntarjoajana verkkokaupassa on Paytrail. Paytrail tarjoaa useita vaihtoehtoja maksamiseen. Katso Paytrailin maksutavat ja ehdot.

Huom! Jos valitset Paytrailissa laskun/osamaksun, teet samalla rahoitussopimuksen sen rahoituslaitoksen kanssa, jonka laskutuksen valitset. Rahoituslaitos lähettää sinulle laskun tilauksen tekemisen jälkeen. Olet velvollinen maksamaan laskun koko summan rahoituslaitokselle ja maksamatta jättäminen aiheuttaa luottohäiriömerkinnän. Sopimus maksusta on asiakkaan ja rahoituslaitoksen välinen. Opinnot voi peruuttaa peruutusehtojen mukaisesti.

Maksupalveluntarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
https://www.paytrail.com/kuluttaja/maksupalveluehdot

Maksajana joku muu taho esim. työnantaja

Mikäli opintojen maksaminen verkkokaupassa maksajan pankkitunnuksilla tai luottokortilla ei ole mahdollista, maksun voi suorittaa myös tilille. Tilille maksamisen ohjeita voi pyytää osoitteesta avoinamk@humak.fi.

Mikäli edellä kuvatut maksuvaihtoehdot eivät ole mahdollisia, organisaatiolla on mahdollisuus saada yrityslasku. Laskua voi pyytää osoitteesta avoinamk@humak.fi. Laskut ovat perintäkelpoisia.

Verkkokaupan asiakastili ja lukuvuoden maksukatto ovat asiakaskohtaisia. Humak ei luovuta asiakastilitietoja tai asiakastunnuksia.

Peruutusehdot

Voit peruuttaa ilmoittautumisesi:

 1. 14 vuorokautta ennen opinnoille määriteltyä alkamisaikaa. (Opintojen tiedoissa kohta Toteutusaika)
 2. Lukuvuoden auki olevat, omaan tahtiin suoritettavat opinnot voit peruuttaa ennen kuin ilmoittautumisesi on käsitelty. Et voi peruuttaa opintoja sen jälkeen, kun olet saanut ohjeet käyttäjätunnusten aktivoimiseksi.

Maksu palautetaan niiden opintojen osalta, jota peruutus koskee. Palautus huomioidaan laskettaessa lukuvuoden maksukattoa ja maksukatto vaikuttaa palautettavaan summaan, eikä peruutuksesta välttämättä jää palautettavaa maksua.

Opintomaksu palautetaan täysimääräisenä, jos opinnot peruuntuvat Humakista johtuvista syistä tai opiskelijalla ei ole suoritettuna ennakkovaatimuksena olleita aiempia opintoja. Opintomaksu palautetaan myös silloin, jos polkuopintoihin ilmoittautunut tulee valituksi Humakiin tutkinto-opiskelijaksi ennen kuin polkuopinnot ehtivät alkaa.

Ilmoittautumisen peruuttamisen tai opintojen keskeyttämisen jälkeen, et pääse opintojen oppimisympäristöön tai saa käyttöösi oppimateriaaleja. Käyttäjätunnuksesi ovat voimassa 30 päivää opintojen päättymisestä.

Et voi siirtää opinto-oikeutta maksetuista opinnoista eteenpäin esim. seuraavalle lukukaudelle. Jos haluat jatkaa kesken jääneiden opintojen suorittamista seuraavan lukukauden tai -vuoden puolella, sinun tulee ilmoittautua ja maksaa opinnot uudelleen verkkokaupassa, mikäli opinnot ovat silloin tarjolla.

Peruutusilmoitus tehdään kirjallisesti osoitteeseen avoinamk@humak.fi. Liitä ilmoitukseen:

 1. opiskelijan nimi ja yhteystiedot
 2. tieto peruutetuista opinnoista.

Maksua ei palauteta, eikä osamaksun laskua peruta, silloin kun:

 • et aloita opintoja tai et suorita niitä loppuun (myöskään silloin, kun syynä on opiskelijan elämän- tai terveystilanteessa tapahtuvat muutokset).
 • peruutat ilmoittautumisesi peruutusajan umpeuduttua.
 • opiskeluvalmiutesi tai digitaitosi eivät riitä opintojen suorittamiseen.

Arvonlisävero

Ammattikorkeakoulun tarjoamista avoimen ammattikorkeakoulun kursseista ei peritä arvonlisäveroa miltään asiakasryhmältä.