Ilmoittautuminen ja maksut

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2021-2022 opintoihin avautuu ma 2.8. klo 12. 

Näin ilmoittaudut avoimen opintoihin

 1. Tutustu verkkokaupassa sinua kiinnostavien opintojen kuvauksiin ja mahdollisiin ennakkovaatimuksiin sekä avoimen AMK:n ilmoittautumisohjeisiin ja peruutusehtoihin.
 2. Rekisteröidy verkkokauppaan ja merkitse tilillesi mahdollinen alennusperuste.
 3. Osta opinnot verkkokaupassa niille määriteltynä ilmoittautumisaikana.
 4. Toimita henkilötietosi ja mahdollinen alennustodistus henkilötietolomakkeella, jonka löydät myös maksamisen jälkeen verkkokaupasta.
 5. Olet varmistanut paikkasi opintoihin!
 6. Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, saat sähköpostiisi ohjeet Humakin käyttäjätunnusten aktivoimiseen ja oppimisympäristö Hoodleen kirjautumiseen. Opintojakson suoritusohjeet löydät Hoodlesta viimeistään opintojakson aloituspäivänä.

Huomioitavaa

 • Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija saa opintoihin ajallisesti ja sisällöllisesti rajatun opinto-oikeuden (Ammattikorkeakoululaki 932/2014 §10).
 • Humakin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua verkkokaupassa avoimeen AMK:hon varatuille opiskelupaikoille.
 • Omaan tahtiin suoritettaviin koko lukuvuoden käynnissä oleviin opintoihin ilmoittautumiset käsitellään ja pääset aloittamaan opinnot viimeistään kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta.
 • Opintojen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen uusia ilmoittautumisia ei oteta vastaan.
 • Opinnot tulee suorittaa opintojakson kuvauksessa ilmoitettujen aikataulujen mukaan.
 • Voit ilmoittautua kerrallaan vain yhdelle saman opintojakson toteutukselle.
 • Älä ilmoittaudu opinnoille, joita et ehdi suorittaa ja peru ilmoittautumisesi viipymättä, jos et voikaan suorittaa opintoja.
 • Sinulla on halutessasi mahdollisuus perua ilmoittautumisesi peruutusehtojen mukaisesti.

Hinnoittelu

Avoimessa AMK:ssa opiskelu maksaa 15 €/opintopiste. Maksukatto yhden lukuvuoden aikana suoritettaville opinnoille on 300 €. Esimerkiksi:

 • 10 opintopisteen kokonaisuus maksaa 150 €
 • 60 opintopisteen polkuopinnot maksavat 300 €

Opintomaksun lisäksi opiskelija vastaa itse mahdollisista matka-, ruokailu- ja majoituskuluista. Opintoihin liittyvät muut mahdolliset esim. materiaali- ja lippumaksut ilmoitetaan opintojen tiedoissa. Opiskelijan tulee huolehtia itse myös mahdollisista vakuutuksistaan.

Alennukset ja etuudet

Maksuttomat opinnot työttömille ja lomautetuille 31.12.2021 asti

Humak tarjoaa työttömille ja kokoaikaisesti lomautetuille avoimen AMK:n opintoja maksutta. Maksutonta on koko avoimen AMK:n verkkokaupasta löytyvä opintotarjonta pois lukien seikkailukastatuksen osaamiskokonaisuudet ja seikkailukasvatuksen lähiopetusta sisältävät opintojaksot. Maksuttomuus koskee uusia ilmoittautumisia, jotka tehdään viimeistään 31.12.2021. Muina aikoina myönnämme työttömille ja lomautetuille 50 % alennuksen. HUOM! Mikäli suunnittelet opintoja ollessasi työttömänä työnhakijana, ole aina ensin yhteydessä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin ilmoittautumista.

Oikeutettuja maksuttomiin opintoihin ovat suomalaisen sosiaaliturvan piirissä olevat työttömät ja kokoaikaisesti lomautetut (hyväksytään todistuksella työnhaun voimassaolosta, jossa koodi 02, 03 ,05, 06, 07 ja 08). Sinun tulee olla työtön tai lomautettu ilmoittautumishetkellä. Alennustodistukseksi hyväksytään  TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta saatava “Todistus työnhaun voimassaolosta”.  Todistuksen päiväys tulee olla ilmoittautumispäivän läheisyyteen ajoittuva. Toimita todistus ilmoittautumisen yhteydessä täytettävän avoimen AMK:n henkilötietolomakkeen liitteenä tai viimeistään 7 vrk sisällä ilmoittautumisen jälkeen liitteiden lähettämiseen tarkoitetulla lomakkeella. Mikäli et toimita todistusta 7 vrk sisällä, ilmoittautumisesi perutaan.

Alennukset

Humak myöntää 50 % alennuksen yksittäisille opintojaksoille työttömille (1.1.2022 alkaen), eläkeläisille ja Humakista tutkintoon valmistuneille alumneille. Alennus ei koske polkuopintoja ja seikkailukasvatuksen osaamiskokonaisuuksia tai seikkailukasvatuksen lähiopetusta sisältäviä opintojaksoja.

Toimita todistus alennusperusteesta (TE-toimiston todistus työnhaun voimassaolosta, jossa koodi 02, 03, 05, 06, 07 ja 08 tai eläkeläiseltä kopio eläkekortista) ilmoittautumisen yhteydessä täytettävän avoimen AMK:n henkilötietolomakkeen liitteenä tai viimeistään 7 vrk sisällä ilmoittautumisen jälkeen liitteiden lähettämiseen tarkoitetulla lomakkeella.

Maksukatto

Maksukatto yhden lukuvuoden (1.8.-31.7.) aikana suoritettaviin opintoihin on 300 €. Maksukaton täytyttyä voit ostaa verkkokaupasta opintoja 0 € hintaan.

Maksukatto on henkilökohtainen ja maksukaton laskennassa huomioidaan mahdolliset alennukset. Maksukattoa voit hyödyntää rekisteröitymällä verkkokauppaan. Maksukattolaskuri aktivoituu, kun olemme käsitelleet ensimmäisen maksutapahtumasi. Maksukattoon ei lasketa mukaan seikkailukasvatuksen osaamiskokonaisuuksien opintomaksuja. Maksukaton laskenta alkaa nollasta lukuvuoden vaihtuessa 1.8.

Maksutavat

Opinnot maksetaan verkkokaupassa ilmoittautumisen yhteydessä. Opinnot voit maksaa:

 1. Pankkitunnuksilla verkkopankissa
 2. Luottokortilla
 3. Osamaksulla. Jos valitset osamaksun, teet samalla rahoitussopimuksen Collector Bank tai Jousto -rahoituslaitoksen kanssa. Humak odottaa peruutusajan päättymiseen saakka ennen kuin hyväksyy laskutuksen. Tämän jälkeen et voi enää saada palautusta opintomaksusta ja olet velvollinen maksamaan laskun koko summan rahoituslaitokselle, vaikka päättäisit jättää opinnot kesken tai peruuttaisit opinnot. Sopimus maksusta on asiakkaan ja rahoituslaitoksen välinen. Maksamatta jättäminen aiheuttaa luottohäiriömerkinnän.

Maksajana joku muu taho esim. työnantaja

Mikäli opintojen maksaminen verkkokaupassa maksajan pankkitunnuksilla tai luottokortilla ei ole mahdollista, maksun voi suorittaa myös tilille. Tilille maksamisen ohjeita voi pyytää osoitteesta avoinamk@humak.fi.

Mikäli edellä kuvatut maksuvaihtoehdot eivät ole mahdollisia, organisaatiolla on mahdollisuus saada yrityslasku. Laskua voi pyytää osoitteesta avoinamk@humak.fi. Laskut ovat perintäkelpoisia.

Verkkokaupan asiakastili ja lukuvuoden maksukatto ovat asiakaskohtaisia. Humak ei luovuta asiakastilitietoja tai asiakastunnuksia.

Peruutusehdot

Voit peruuttaa ilmoittautumisesi:

 1. 14 vuorokautta ennen opinnoille määriteltyä alkamisaikaa. (Opintojen tiedoissa kohta Toteutusaika)
 2. Lukuvuoden auki olevat, omaan tahtiin suoritettavat opinnot voit peruuttaa ennen kuin ilmoittautumisesi on käsitelty. Et voi peruuttaa opintoja sen jälkeen, kun olet saanut ohjeet käyttäjätunnusten aktivoimiseksi.

Maksu palautetaan niiden opintojen osalta, jota peruutus koskee. Palautus huomioidaan laskettaessa lukuvuoden maksukattoa ja maksukatto vaikuttaa palautettavaan summaan, eikä peruutuksesta välttämättä jää palautettavaa maksua.

Opintomaksu palautetaan täysimääräisenä, jos opinnot peruuntuvat Humakista johtuvista syistä tai opiskelijalla ei ole suoritettuna ennakkovaatimuksena olleita aiempia opintoja.

Ilmoittautumisen peruuttamisen tai opintojen keskeyttämisen jälkeen, et pääse opintojen oppimisympäristöön tai saa käyttöösi oppimateriaaleja. Käyttäjätunnuksesi ovat voimassa 30 päivää opintojen päättymisestä.

Et voi siirtää opinto-oikeutta maksetuista opinnoista eteenpäin esim. seuraavalle lukukaudelle. Jos haluat jatkaa kesken jääneiden opintojen suorittamista seuraavan lukukauden tai -vuoden puolella, sinun tulee ilmoittautua ja maksaa opinnot uudelleen verkkokaupassa, mikäli opinnot ovat silloin tarjolla.

Peruutusilmoitus tehdään kirjallisesti osoitteeseen avoinamk@humak.fi. Liitä ilmoitukseen:

 1. opiskelijan nimi ja yhteystiedot
 2. tieto peruutetuista opinnoista.

Maksua ei palauteta, eikä osamaksun laskua peruta, silloin kun:

 • et aloita opintoja tai et suorita niitä loppuun (myöskään silloin, kun syynä on opiskelijan elämän- tai terveystilanteessa tapahtuvat muutokset).
 • peruutat ilmoittautumisesi peruutusajan umpeuduttua.
 • opiskeluvalmiutesi tai digitaitosi eivät riitä opintojen suorittamiseen.

Arvonlisävero

Ammattikorkeakoulun tarjoamista avoimen ammattikorkeakoulun kursseista ei peritä arvonlisäveroa miltään asiakasryhmältä.