Ennakoiva järjestö -verkkomateriaali

Miksi ennakoida? -verkkomateriaali kokoaa yhteen tietoja, taitoja ja työkaluja järjestötoimijoille oman toimintaympäristön ennakoinnin tueksi. Se sisältää sekä perustietoa ennakoinnin merkityksestä järjestöille että konkreettisia tapoja toteuttaa sitä.

Materiaali on suunnattu erityisesti nuorisoalan järjestöjen ennakointiin, mutta se sisältää myös yleisemminkin eri alojen järjestöille hyödyllisiä näkökulmia ja ennakoinnin vinkkejä.

Verkkomateriaalin tavoitteena on koota yhteen järjestötyön ennakointia ja kehittämistä palvelevaa tietoa ja tukimateriaalia. Materiaalin avulla voidaan tarkastella toimintaympäristön muutosten ennakointiin ja järjestöjen tulevaisuuden kehittämiseen liittyviä ilmiöitä.

Kenelle?

Verkkomateriaali soveltuu kaikille järjestöalan ennakointia tekeville ja ennakoinnista kiinnostuneille. Materiaali soveltuu myös järjestötyöhön hakeutuvilla ja järjestötyön opiskelijoille.

Lisätiedot

Aineisto on tuotettu Nuorisoalan osaamiskeskus Kentaurissa. Kentauri on nelivuotinen (2020-2024) OKM:n rahoittama osaamiskeskus, joka on keskittynyt nuorisoalan järjestöjen laaja-alaiseen kehittämiseen. Kentaurissa on kehitetty muun muassa järjestöalan digitaalista tiedontuotantoa, tehty tutkimusta nuorten järjestötoiminnan vaikutuksista sekä selvitetty järjestöjen toimintaympäristön muutoksia.

Koulutus Avoin AMK
Toteutustapa Verkkomateriaali
Toteutusaika Aineisto on tuotettu Nuorisoalan osaamiskeskus Kentaurissa.
Aikataulut ja työskentelytavat Aineistoon voi tutustua itsenäisesti tai yhteisöllisesti järjestötoimijoiden kesken. Verkkomateriaali on kaikille avoin eikä vaadi kirjautumista.
Vastuutaho (etunimi.sukunimi@humak.fi) 
Neuvonta Avoimen AMK:n opintoihin, ilmoittautumiseen, maksuihin, todistuksiin liittyvä neuvonta:
avoinamk@humak.fi
p. 029 451 9230

 

Opiskelija

  • Ymmärtää ennakoinnin merkitystä järjestöjen toiminnan kehittämisessä
  • Vahvistaa toimintaympäristön muutosten ennakointiosaamista
  • Saa tietoa, menetelmiä ja näkökulmia järjestössä toteutettavan ennakoinnin tueksi