Lukupiirin aikana sukelletaan lukemiseen ja kirjoihin eri tavoilla. Lukupiirissä tutustutaan kirjallisuuden tulkinnan keskeisiin käsitteisiin ja luetaan erilaisia tekstejä. Lukupiirissä analysoidaan niin runoa kuin novellia, keskustellaan lempikirjoista, esitellään mieluisia lukupaikkoja ja kirjoitetaan yhdestä kotimaisesta teoksesta lukupiiripäiväkirja. Teos valitaan annetusta kirjalistasta. Lukupiirissä pääset kokeilemaan myös kirjanselkärunon tekemistä ja tarkastelemaan itseäsi lukijana.
Opintojaksolla opitaan kirjallisuusanalyysin keskeisiä käsitteitä, kehitetään omaa lukutaitoa sekä harjoitellaan tekstien (romaani, novelli ja runo) analysointia. Opintojaksolla käsitellään erilaisia lukemisen tapoja, omaa lukutapaa sekä erilaisia kirjallisuustieteen käsitteitä. Lukupiirissä tarkastellaan myös yhteisöllistä lukemista, ja tutustutaan esimerkiksi kirjallisuuteen liittyviin podcasteihin, blogeihin ja videoihin valinnan mukaan. Opintojakson kirjalista on laadittu sellaiseksi, että se sopii monenlaisille lukijoille.
Lukupiiriin osallistuminen vaatii halua lukea ja kehittää omaa lukutaitoaan.
Kenelle?
Lukupiiri sopii kaikille, jotka haluavat lukea ja oppia analysoimaan lukemaansa. Kun haluat saada innostusta lukemiseen, on lukupiiri sinun paikkasi! Lukupiiri sopii heille, jotka haluaisivat lukea enemmän, mutta eivät jostakin syystä löydä aikaa lukemiselle. Lukupiiri sopii lukemisesta innostuneille ja lukutoukille, jotka haluavat jakaa kokemuksiaan lukemastaan ja saada ehkä jotakin lisää lukukokemuksiinsa. Opintojakso sopii hyvin esimerkiksi opetus-, kulttuuri-, sosiaali-, terveys-ja informaatioalalla toimijoille.
Lisätiedot
Lukupiirin suorittaminen vaatii kiinnostusta kehittää itseään lukijana ja sitoutumista lukemiseen.