Lukupiiri 5 op

Lukupiirin aikana sukelletaan lukemiseen ja kirjoihin eri tavoilla. Lukupiirissä tutustutaan kirjallisuuden tulkinnan keskeisiin käsitteisiin ja luetaan erilaisia tekstejä. Lukupiirissä analysoidaan niin runoa kuin novellia, keskustellaan lempikirjoista, esitellään mieluisia lukupaikkoja ja kirjoitetaan yhdestä kotimaisesta teoksesta lukupiiripäiväkirja. Teos valitaan annetusta kirjalistasta. Lukupiirissä pääset kokeilemaan myös kirjanselkärunon tekemistä ja tarkastelemaan itseäsi lukijana.

Opintojaksolla opitaan kirjallisuusanalyysin keskeisiä käsitteitä, kehitetään omaa lukutaitoa sekä harjoitellaan tekstien (romaani, novelli ja runo) analysointia. Opintojaksolla käsitellään erilaisia lukemisen tapoja, omaa lukutapaa sekä erilaisia kirjallisuustieteen käsitteitä. Lukupiirissä tarkastellaan myös yhteisöllistä lukemista, ja tutustutaan esimerkiksi kirjallisuuteen liittyviin podcasteihin, blogeihin ja videoihin valinnan mukaan. Opintojakson kirjalista on laadittu sellaiseksi, että se sopii monenlaisille lukijoille.

Lukupiiriin osallistuminen vaatii halua lukea ja kehittää omaa lukutaitoaan.

Kenelle?

Lukupiiri sopii kaikille, jotka haluavat lukea ja oppia analysoimaan lukemaansa. Kun haluat saada innostusta lukemiseen, on lukupiiri sinun paikkasi! Lukupiiri sopii heille, jotka haluaisivat lukea enemmän, mutta eivät jostakin syystä löydä aikaa lukemiselle. Lukupiiri sopii lukemisesta innostuneille ja lukutoukille, jotka haluavat jakaa kokemuksiaan lukemastaan ja saada ehkä jotakin lisää lukukokemuksiinsa. Opintojakso sopii hyvin esimerkiksi opetus-, kulttuuri-, sosiaali-, terveys-ja informaatioalalla toimijoille.

Lisätiedot

Lukupiirin suorittaminen vaatii kiinnostusta kehittää itseään lukijana ja sitoutumista lukemiseen.

Koulutus Avoin AMK
Toteutustapa Verkko-opinnot
Toteutusaika 31.08.2022 – 31.07.2023
Aikataulut ja työskentelytavat Opintojakso suoritetaan verkossa itsenäisesti. Opintojaksolle voi ilmoittautua milloin vain toteutusaikana ja suorittaa omaan tahtiin toteutusaikana.

Opintojaksolla perehdytään kirjallisuuden analysointiin eri tavoin. Lukupiiri suoritetaan itsenäisesti ja lukupiirin aikana luetaan yksi kotimainen teos annetusta kirjalistasta. Teoksen pohjalta kirjoitetaan ohjeiden mukainen lukupiiripäiväkirja. Lukupiirissä on erilaisia tehtäviä: luku-, kirjoitus- ja tulkintatehtäviä.

Ilmoittautumisaika 1.8.2022-22.05.2023 klo 23:59:00
Vastuuhenkilö Outi Kuvaja (etunimi.sukunimi@humak.fi)
Neuvonta Avoimen AMK:n opintoihin, ilmoittautumiseen, maksuihin, todistuksiin liittyvä neuvonta:
avoinamk@humak.fi
p. 029 451 9230

 

Opiskelija

  • tietää erilaisia lukemisen tapoja
  • tietää kirjallisuuden lukemiseen ja tulkintaan liittyviä käsitteitä
  • tietää kaunokirjallisuuden suuntauksia ja tyylejä

”Paljon erilaisia tehtäviä ja hyviä materiaaleja. Kiva, että joukossa oli ns. kevyempiäkin tehtäviä, kuten kirjanselkärunous. Pidin myös siitä, että kursissa oli tietynlaista yhteisöllisyyttä, kun sai lukea myös muiden verkkotekstejä. Hyvin rakennettu kokonaisuus”.

”Tehtävien erilaisuus on ollut parasta. Innostuin taas lukemisesta ja kirjoittamisesta. Kiitos kirjavinkeistä.”

”Lukeminen on ollut parasta. Ja muiden lempikirjoista lukeminen. Paljon tuli vinkkejä myös lukuinnon sytyttämiseen. Se on arvokasta, jota toivottavasti tulevaisuuden opettajana voin viedä omille opiskelijoilleni.”

”Upea mahdollisuus keskittyä johonkin aivan muuhun aiheeseen, kuin omat opinnot! Ihanaa, että oli kerrankin mahdollisuus tehdä aivan omaan tahtiin jotain. Silti tehtäviin oli saatu yhdistettyä yhteisöllisyyttä keskusteluilla ilman nihkeää pari- tai ryhmätyöskentelyä! Pelkkiä ruusuja kurssista! ”

”Hieno kurssi kaiken kaikkiaan. Tykkäsin, kun tässä oli paikoin kevyempää otetta, mutta sitten myös syvällisempää pohdintaa joutui tekemään. Parasta oli laululyriikoiden analysointi ja muiden tekstien lukeminen niiden tiimoilta.”

”Monipuolinen lähestyminen, kokonaan itsenäinen työskentely ja oman aikataulun laatimisen vapaus. En tarvinnut ohjaavalta opettajalta lisätietoja suorittamisen aikana, kaikki oli kerrottu kurssialueella selkeästi ja ymmärrettävästi.”

 

 

75,00