Opintojaksolla perehdytään kulttuurihallintoon sekä kansainväliseen, kansalliseen ja kunnalliseen kulttuuri- ja taidepolitiikkaan. Opintojaksolla paneudutaan kulttuuripolitiikkaan suomalaisessa yhteiskunnassa, mutta sivutaan myös kansainvälisyyttä. Tarkastelu etenee kulttuuripolitiikan historiasta nykypäivään ja jäsentää erikseen valtiollista ja kunnallista kulttuuripolitiikkaa. Kansainvälisen vertailun jälkeen tarkastellaan lyhyesti myös kulttuuripoliittista vaikuttamista.
Opiskelijalta edellytetään paneutumista tietoperustan lisäksi valitsemansa kunnan kulttuuripoliittisiin rakenteisiin, toimintoihin ja toimijoihin.
Mitä kulttuuri ja taide on yhteiskunnallisesta näkökulmasta? Mitä valtio ja kunnat voivat tehdä kulttuurin hyväksi? Entä taiteen tekijät, tuottajat ja katsojat – kai heilläkin on sanansa kulttuuripolitiikassa? Miten kulttuuria hallinnoidaan? Miten kulttuurin ja taiteen julkinen tuki jakautuu? Millä perusteilla kulttuuria tuetaan? – Mm. näihin kysymyksiin syvennytään Kulttuuripolitiikka-opintojaksolla.
Opintojakso kuuluu kulttuurituottajan AMK-tutkinnossa 2. vuosikurssin opintoihin. Katso opetussuunnitelmasta, miten opintojakso sijoittuu kulttuurituotannon koulutuksen tutkintorakenteeseen.