Opintojaksolla pääset suunnittelemaan, budjetoimaan ja aikatauluttamaan hankkeen, hakemaan sille rahoituksen, sekä esittelemään hankkeen rahoittajalle. Hanke voi sijoittua esim. yritys-, yhdistys- tai tapahtumakenttään. Hankkeet pyritään pohjaamaan todellisten tapausten ympärille, joten jos sinulla on suunnitelmissa toteuttaa hanke, opintojakso sopii sinulle erinomaisesti!
Opintojakso alkaa tiimin kokoamisella ja jakso suoritetaan ryhmässä. Jakso alkaa aloituswebinaarilla, johon osallistujien toivotaan osallistuvan, mutta jonka voi katsoa myös tallenteena. Webinaareja opintojaksolla on yhteensä kolme. Opintojakso koostuu neljästä tehtäväkokonaisuudesta, joiden perusteella myös arviointi suoritetaan. Arviointi perustuu osittain vertaisarviointiin. Jaksolla on aloitus- ja lopetuspäivämäärä.
Talousopintojaksojen suositeltava suoritusjärjestys on:
- Taloussuunnittelu- ja hallinto 5 op
- Kulttuurin rahoitus 5 op
- Toiminnan ja rahoituksen suunnittelu 5 op
Opintojakso kuuluu kulttuurituotannon AMK-tutkinnossa 2. vuosikurssin opintoihin. Katso opetussuunnitelmasta, miten opintojakso sijoittuu kulttuurituotannon koulutuksen tutkintorakenteeseen
Kenelle?
Opintojakso on suunnattu erityisesti taiteen, kulttuurin ja luoville aloille, mutta ei ole tiukasti toimialasidonnainen.
Ennakkovaatimukset
Edeltäviksi opinnoiksi suositellaan Humakin Taloussuunnittelu ja -hallinto- sekä Kulttuurin rahoitus -opintojaksoa, jotka antavat vahvan pohjan tekemiselle. Tämä ei ole kuitenkaan ehdoton edellytys jakson suorittamiselle.
Opiskelijalta toivotaan jaksolle omaa hanketta, projektia tai tuotantoa, jonka ympärille voi rakentaa opintojakson sisällöt. Tämä voi olla myös esim. perustettava yritys tai yhdistys.
Lisätiedot
Osallistujalla tulee olla mahdollisuus osallistua etäpalavereihin ryhmäläisten kanssa.