Opintokokonaisuus varattiin loppuun nopeasti. Olemme pahoillamme, ettei paikkoja ollut riittävästi kaikille halukkaille. Jonotuspaikoille ei oteta enää uusia ilmoittautumisia.
Seikkailukasvatuksen taso 1 -osaamiskokonaisuudessa opinnot alkavat seikkailukasvatuksen perusteista. Tavoitteena on antaa osallistujille käytännön taidot suunnitella, tuottaa ja toteuttaa tavoitteellisia ja toiminnallisia prosesseja kasvattamisen ja ohjaamisen apuvälineenä. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kehittää toiminnallisen ja elämyksellisen ohjaamisen taitojaan. Opinnot toteutetaan seikkailullisessa ympäristössä ja aktiviteeteissa (pelit ja leikit, melonta, retkeily ja matalat köysiradat), mutta tiedot ja taidot ovat sovellettavissa laajalti erilaisiin toimintoihin.
Opinnoissa seurataan käytännössä elämyksellisen ja kokemuksellisen oppimisen periaatteita, jossa oppiminen tapahtuu kolmikannassa: yksilö – ryhmä – ympäristö. Opiskelijoiden rooli opintojen eteenpäin viemisessä on keskeinen. He ottavat käytännön vastuuta opintojen aikana taitojensa ja kykyjensä mukaan mahdollisimman paljon lehtoreiden toimiessa toiminnan ylläpitäjinä ja suunnan näyttäjinä. Opintojen tuloksena on asiantuntija, joka pystyy heti opintojakson päätyttyä itsenäisesti johtamaan seikkailukasvatuksellisia prosesseja.
Opinnot keskittyvät seikkailukasvattajan ohjaaja-, laji-, ympäristö- ja turvallisuustaitoihin. Opintojen suorittaminen edellyttää opintojen käytännön toteutuksen näkökulmasta riittävää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä toimintakykyä. Opiskelijan tulee pystyä toimimaan erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa ja ryhmissä, osallistumaan sekä lyhyille että pidempikestoisille, useamman päivän mittaisille melonta- ja maastovaelluksille sekä toimimaan vastuullisesti ja turvallisuutta edistävällä tavalla.
Seikkailukasvatuksen avoimen AMK:n opinnot sopivat täydennyskoulutukseksi kasvatuksen, nuorisotyön ja opetusalan ammattilaisille, mutta myös elämysmatkailun ja turismin parissa työskenteleville.
Seikkailukasvatuksen tason 1 opinnot suorittaneille tai vastaavat tiedot omaaville opiskelijoilla on mahdollisuus laajentaa perustason osaamistaan tason 2 opinnoilla. Ne kehittävät edelleen seikkailukasvattajan elämyksellisen ja kokemuksellisen ohjaamisen edellyttämiä taitoja.
Osaamiskokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot
- Elämyksellinen ja kokemuksellinen oppiminen 10 op SKPS03-3006
- Lajitekniset perustaidot 10 op SKTS01-3005
Lähijaksot:
- 1. lähijakso: 17.-21.5.2023 Nurmijärven kampus
- 2. lähijakso: 5.-9.6.2023 Nurmijärven kampus
- 3. lähijakso: 9.-13.8.2023 Melontavaellus, Tammisaaren saariston kansallispuisto
- 4. lähijakso: 13.-17.9.2023 Erämaavaellus, Hammastunturin erämaa
Kenelle?
Seikkailukasvatuksen avoimen AMK:n opinnot sopivat täydennyskoulutukseksi kasvatuksen, nuorisotyön ja opetusalan ammattilaisille, mutta myös elämysmatkailun ja turismin parissa työskenteleville.
Ennakkovaatimukset
Osallistujalla tulee olla riittävä fyysinen suorituskyky.
Kustannukset
Osaamiskokonaisuuden hinta on 300 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Lisäksi:
- Opiskelijat vastaavat henkilökohtaisesta varustuksesta
- Humak antaa käyttöön ryhmävarusteet, kuten keittimet, teltat ja melontavarusteet
- Tarpeelliset vakuutukset ja matkat oppimisympäristöihin opiskelijat kustantavat itse
- Kiljavan opistolla (Nurmijärven kampus) on tarjolla majoitus- ja ruokailumahdollisuus
Kouluttajina seikkailukasvatuksen huippuosaajat
Opetushenkilökunta on korkeasti koulutettuja ja kokeneita ulkoilmaihmisiä, niin teknisten lajitaitojen, turvallisuusosaamisen, ympäristönhallinnan kuin ohjaamisenkin saralla.
- Kai Lehtonen: KM, erityisluokanopettaja, melontakouluttaja, vaellusopas, lumiturvallisuuskouluttaja
- Sini Lahti: yhteisöpedagogi (ylempi AMK), erä- ja luonto-opas, hiihdonopettaja, lumiturvallisuuskouluttaja, melonnanohjaaja, melontaopas
- Jussi Hynninen: Liikuntatieteiden maisteri LitM. ISIA hiihdonopettaja ja kouluttaja, lumiturvallisuuskouluttaja, melontaopas