Opintojakson paikat ovat nyt täynnä.
Seikkailukasvatuksen tason 2 opinnot ovat jatkoa tason 1 opinnoille. Opinnot kehittävät seikkailukasvattajan päätöksenteko-, ohjaamis- ja turvallisuustaitoja. Opinnoissa keskitytään talvitaitoihin sekä jäätikkö- ja vuoristovaellustaitoihin. Opiskelu harjoittaa ohjaus-, päätöksenteko-, turvallisuus- ja tuottamistaitoja erilaisissa olosuhteissa. Huomioon otetaan eri vuodenaikojen ja erilaisten toimintaympäristöjen tuomat haasteet.
Opinnoissa edellytetään opintojen käytännön toteutuksen näkökulmasta riittävää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä toimintakykyä. Opiskelijan tulee pystyä toimimaan erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa ja ryhmissä, osallistumaan sekä lyhyille että pidempikestoisille, useamman päivän mittaisille vaelluksille (syys- ja talvivaellus) sekä toimimaan vastuullisesti ja turvallisuutta edistävällä tavalla.
Opinnoissa seurataan käytännössä elämyksellisen ja kokemuksellisen oppimisen periaatteita, jossa oppiminen tapahtuu kolmikannassa: yksilö – ryhmä – ympäristö. Opiskelijoiden rooli opintojen eteenpäin viemisessä on keskeinen. He ottavat käytännön vastuuta opintojen aikana taitojensa ja kykyjensä mukaan mahdollisimman paljon lehtoreiden toimiessa toiminnan ylläpitäjinä ja suunnan näyttäjinä. Opintojen tuloksena on asiantuntija, joka pystyy heti opintojakson päätyttyä itsenäisesti johtamaan seikkailukasvatuksellisia prosesseja.
Osaamiskokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot
- Seikkailukasvatuksellinen ohjaaminen ja johtaminen 10 op SKPS04-3003
- Lajitekniset edistyneet taidot 10 op SKTS02-3006
Lähijaksot
- 1. lähijakso: 5.-9.6.2023 Nurmijärven kampus
- 2. lähijakso: 27.8.-2.9.2023 Norja, vuoristo- ja jäätikkövaellus
- 3. lähijakso: 7.-11.2.2024 Ylläs, Äkäslompolo, Kolari
- 4. lähijakso: 10.-16.3.2024 Ylläs-Pallas kansallispuisto, talvivaellus
Kenelle?
Seikkailukasvatuksen avoimen AMK:n opinnot sopivat täydennyskoulutukseksi kasvatuksen, nuorisotyön ja opetusalan ammattilaisille, mutta myös elämysmatkailun ja turismin parissa työskenteleville.
Ennakkovaatimukset
Opiskelijalla tulee olla suoritettuna Seikkailukasvatus tason 1 opinnot. Osallistujalla tulee olla riittävä fyysinen suorituskyky.
Kustannukset
Osaamiskokonaisuuden hinta on 300 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Lisäksi:
- Opiskelijat vastaavat henkilökohtaisesta varustuksesta
- Humak antaa käyttöön ryhmävarusteet, kuten keittimet, teltat, köysitoimintavälineet ja melontavarusteet
- Tarpeelliset vakuutukset ja matkat oppimistympäristöihin opiskelijat kustantavat itse
- Kiljavan opistolla (Nurmijärven kampus) on tarjolla majoitus- ja ruokailumahdollisuus
Kouluttajina seikkailukasvatuksen huippuosaajat
Opetushenkilökunta on korkeasti koulutettuja ja kokeneita ulkoilmaihmisiä, niin teknisten lajitaitojen, turvallisuusosaamisen, ympäristönhallinnan kuin ohjaamisenkin saralla.
- Kai Lehtonen: KM, erityisluokanopettaja, melontaopas ja kouluttaja, vaellusopas, lumiturvallisuuskouluttaja
- Jussi Muittari: Liikuntatieteiden maisteri LitM, IFMGA vuoristo-opas, lumiturvallisuuskouluttaja, melontaopas
- Eeva Mäkelä: yhteiskuntatieteiden maisteri, ACMG Ski Guide, hiihdonopettaja, lumiturvallisuuskouluttaja, kalliokiipeilykouluttaja, melontaopas
- Sini Lahti: yhteisöpedagogi (ylempi AMK), erä- ja luonto-opas, hiihdonopettaja, lumiturvallisuuskouluttaja, melonnanohjaaja, melontaopas
- Jussi Hynninen: Liikuntatieteiden maisteri LitM. ISIA hiihdonopettaja ja kouluttaja, lumiturvallisuuskouluttaja, melontaopas