Seikkailukasvatus taso 1, 20 op -osaamiskokonaisuus

HUOM! Opinnot ovat täynnä ja olemme suuren kysynnän vuoksi myös sulkeneet varasijajonon! Ilmoitamme mahdollisesti vapautuvista paikoista jonotusjärjestyksessä ja vuoro siirtyy seuraavalle, ellei vastausta kuulu 24h sisällä sähköpostiviestistämme.

300,00 

Varasto loppu

Kuvaus

Koulutus Avoin AMK
Toteutustapa Lähiopetus. Lähiopetus toteutetaan Humakin Nurmijärven kampuksella (Kotorannantie 49, 05250 Kiljava) sekä yksi lähijakso toteutetaan Tammisaaren saariston kansallispuistossa ja yksi Saariselällä.
Toteutusaika 1.2.2021-31.12.2021
Aikataulut Osaamiskokonaisuuteen kuuluu neljä lähijaksoa, joiden aikataulut löytyvät alta.

Opinnot alkavat 1.2.2021, jolloin opiskelijoille lähetetään alkuinfo ja ennakkotehtävä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin aikatauluissa.

Ilmoittautumisaika Ilmoittautuminen opintoihin alkaa ti 26.1.2021 klo 7.00. Ilmoittautuminen päättyy 31.3.2021. HUOM! Paikat opintoihin myydään nopeasti, joten olethan ajoissa, jos haluat varmistaa paikkasi opintoihin!

HUOM! Osaamiksokonaisuuteen on 18 paikkaa, joista 4 varataan Humakista valmistuneille yhteisöpedagogeille. Jos olet Humakista valmistunut yhteisöpedagogi ja olet halukas ilmoittautumaan osaamiskokonaisuuteen, ole yhteydessä Kai Lehtoseen viimeistään 19.1.2021. Varaamme paikan opintoihin 4 ensimmäiselle ilmoittautuneelle.

Vastuuhenkilö Kai Lehtonen (etunimi.sukunimi@humak.fi, p. 0400 349 295) (Lisätiedot ja tiedustelut)

Sisältö

Seikkailukasvatuksen taso 1 -osaamiskokonaisuudessa opinnot alkavat seikkailukasvatuksen perusteista. Tavoitteena on antaa osallistujille käytännön taidot suunnitella, tuottaa ja toteuttaa tavoitteellisia ja toiminnallisia prosesseja kasvattamisen ja ohjaamisen apuvälineenä. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kehittää toiminnallisen ja elämyksellisen ohjaamisen taitojaan. Opinnot toteutetaan seikkailullisessa ympäristössä ja aktiviteeteissa (pelit ja leikit, melonta, retkeily ja matalat köysiradat), mutta tiedot ja taidot ovat sovellettavissa laajalti erilaisiin toimintoihin.

Opinnoissa seurataan käytännössä elämyksellisen ja kokemuksellisen oppimisen periaatteita, jossa oppiminen tapahtuu kolmikannassa: yksilö – ryhmä – ympäristö. Opiskelijoiden rooli opintojen eteenpäin viemisessä on keskeinen. He ottavat käytännön vastuuta opintojen aikana taitojensa ja kykyjensä mukaan mahdollisimman paljon lehtoreiden toimiessa toiminnan ylläpitäjinä ja suunnan näyttäjinä. Opintojen tuloksena on asiantuntija, joka pystyy heti opintojakson päätyttyä itsenäisesti johtamaan seikkailukasvatuksellisia prosesseja.

Opinnot keskittyvät seikkailukasvattajan ohjaaja-, laji-, ympäristö- ja turvallisuustaitoihin. Opintojen suorittaminen edellyttää opintojen käytännön toteutuksen näkökulmasta riittävää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä toimintakykyä. Opiskelijan tulee pystyä toimimaan erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa ja ryhmissä, osallistumaan sekä lyhyille että pidempikestoisille, useamman päivän mittaisille melonta- ja maastovaelluksille sekä toimimaan vastuullisesti ja turvallisuutta edistävällä tavalla.

Seikkailukasvatuksen avoimen AMK:n opinnot sopivat täydennyskoulutukseksi kasvatuksen, nuorisotyön ja opetusalan ammattilaisille, mutta myös elämysmatkailun ja turismin parissa työskenteleville.

Seikkailukasvatuksen tason 1 opinnot suorittaneille tai vastaavat tiedot omaaville opiskelijoilla on mahdollisuus laajentaa perustason osaamistaan tason 2 opinnoilla. Ne kehittävät edelleen seikkailukasvattajan elämyksellisen ja kokemuksellisen ohjaamisen edellyttämiä taitoja.

Osaamiskokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot

 • Elämyksellinen ja kokemuksellinen oppiminen 10 op (SKPS03-3003)
 • Lajitekniset perustaidot 10 op (SKTS01-3003)

Tutustu opintojaksoihin ja niiden tavoitteisiin tarkemmin esitteestä.

Lähijaksot

 • 1. lähijakso: 12.-16.5.2021 Nurmijärven kampus
 • 2. lähijakso: 31.5.-4.6.2021 Nurmijärven kampus
 • 3. lähijakso: 11.-15.8.2021 Melontavaellus, Tammisaaren saariston kansallispuisto
 • 4. lähijakso:  15.-19.9.2021 Erämaavaellus, Saariselkä

Kustannukset

Osaamiskokonaisuuden hinta on 300 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisäksi:

 • Opiskelijat vastaavat henkilökohtaisesta varustuksesta
 • Humak antaa käyttöön ryhmävarusteet, kuten keittimet, teltat, köysitoimintavälineet ja melontavarusteet
 • Tarpeelliset vakuutukset ja matkat oppimistympäristöihin opiskelijat kustantavat itse
 • Kiljavan opistolla (Nurmijärven kampus) on tarjolla majoitus- ja ruokailumahdollisuus

Kouluttajina seikkailukasvatuksen huippuosaajat

Opetushenkilökunta on korkeasti koulutettuja ja kokeneita ulkoilmaihmisiä, niin teknisten lajitaitojen, turvallisuusosaamisen, ympäristönhallinnan kuin ohjaamisenkin saralla.

 • Kai Lehtonen: KM, erityisluokanopettaja, melontaopas ja kouluttaja, vaellusopas, lumiturvallisuuskouluttaja
 • Jussi Muittari: liikuntatieteiden maisteri LitM ja UIAGM vuoristo-opas, hiihdonopettaja, lumiturvallisuuskouluttaja
 • Eeva Mäkelä: yhteiskuntatieteiden maisteri, ACMG Ski Guide, hiihdonopettaja, lumiturvallisuuskouluttaja, kalliokiipeilykouluttaja, melontaopas
 • Sini Lahti: yhteisöpedagogi (ylempi AMK), erä- ja luonto-opas, hiihdonopettaja, lumiturvallisuuskouluttaja, melonnanohjaaja

Kenelle osaamiskokonaisuus sopii?

Seikkailukasvatuksen avoimen AMK:n opinnot sopivat täydennyskoulutukseksi kasvatuksen, nuorisotyön ja opetusalan ammattilaisille, mutta myös elämysmatkailun ja turismin parissa työskenteleville.