Lukupiiri 5 op (0/20-21)

 

75,00 

21 varastossa

Kuvaus

Koulutus Avoin AMK
Toteutustapa Verkko-opinnot
Toteutusaika 1.9.2020 – 31.07.2021
Aikataulut Opintojakso suoritetaan verkossa itsenäisesti. Opintojaksolle voi ilmoittautua milloin vain toteutusaikana ja suorittaa omaan tahtiin.
Viimeinen ilmoittautumispäivä 24.05.2021 klo 23:59:00
Vastuuhenkilö Sirpa Lyytinen (etunimi.sukunimi@humak.fi,)

Sisältö ja toteutus

Opintojaksolla sukelletaan kirjallisuuteen ja kirjoihin eri tavoin. Opintojaksolla tutustutaan erilaisiin lukemisen tapoihin. Tutuksi tulevat intensiivinen, ekstensiivinen, elämyksellinen, kriittinen ja intertekstuaalinen lukutaito. Lisäksi perehdytään lukemiseen liittyviin käsitteisiin, kuten kertoja, tyyli, teema, juoni, rakenne, kuvakieli jne. Opintojaksolla luetaan ja analysoidaan kirjallisuutta yksin ja ryhmässä.

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa ja sen voi suorittaa omaan tahtiin.  Opintojaksolla perehdytään kirjallisuuden analysointiin eri tavoin. Lukupiiri suoritetaan itsenäisesti ja lukupiirin aikana luetaan yksi kotimainen teos annetusta kirjalistasta. Teoksen pohjalta kirjoitetaan ohjeiden mukainen lukupiiripäiväkirja. Lukupiirissä on erilaisia tehtäviä: luku-, kirjoitus- ja tulkintatehtäviä. Lukupiiriin osallistuminen vaatii halua lukea ja kehittää omaa lukutaitoaan.

Tavoitteet

Tavoitteet: Opiskelija

  • tietää erilaisia lukemisen tapoja
  • tietää kirjallisuuden lukemiseen ja tulkintaan liittyviä käsitteitä
  • tietää kaunokirjallisuuden suuntauksia ja tyylejä

Opiskelijapalautetta

“Onpa ollut huikea kurssi! Todella hyvin rakennettu ja paljon mielenkiintoisia tehtäviä, kiitos!”

“Lukupiirissä on ollut parasta omien kirjojen ja lukukokemusten esittely sekä muiden lukeminen.”

“Olen löytänyt lukupiirissä uudelleen innon lukea!”

“Koen, että olen saanut todella paljon hyötyä ja tietoa kirjallisuuteen, sen analysointiin ja lukemiseen liittyen. Suosittelen ehdottomasti tätä kurssia muillekin!”

”Kiitos tuhannesti opintojaksosta. Se antoi minulle todella paljon uutta ja ihmeellistä tietoa ja toivottavasti myös taitoa. Opintokokonaisuus oli järjestelmällisesti luotu ja se ruokki intoa jatkaa eteenpäin alun hassuttelun “Kirjanaama” – tehtävillä ja “Lempilukupaikka” paljastuksilla. (–)Olen saanut myös uuden innostuksen aloittaa kirjoittaa. (–)”