Kulttuuripolitiikka 5 op (M), (1/19-20)

75,00 

Kuvaus

Koulutus Avoin AMK
Virtuaaliosuus 5 op
Toteutusaika 11.10.2019–13.12.2019
Webinaarit 11.10.2019 klo 08.30–10.00
13.12.2019 klo 14.15–15.45
Viimeinen ilmoittautumispäivä 06.10.2019 klo 23:59:00
Vastuuhenkilö Pasi Toivanen (etunimi.sukunimi@humak.fi, p. 0400 349 372)

Sisältö

  • Kulttuurihallinto
  • Kansainvälinen, kansallinen ja kunnallinen kulttuuri- ja taidepolitiikka.

Tavoitteet

Opiskelija:

  • tietää kulttuurihallinnon toimintaperiaatteet
  • tuntee toimialan instituutiot ja niitä koskevan lainsäädännön
  • kykenee kulttuuripoliittiseen vaikuttamiseen hallinnossa ja päätöksentekojärjestelmässä
  • osaa organisoida kulttuuripoliittista kansalaisvaikuttamista.

Opintojakso kuuluu kulttuurituottajan AMK-tutkinnossa 2. vuosikurssin opintoihin. Katso tästä tarkemmin, miten opintojakso sijoittuu kulttuurituotannon koulutuksen tutkintorakenteeseen.

Opiskelijapalautetta

“Kulttuuripolitiikka oli minulle yllättävän uusi aihe. Opin paljon uutta, ja tehtävät olivat mielenkiintoisia. Haastavuus oli hyvä juttu!”

“Webinaarit olivat mielestäni hyviä ja informatiivisia, tykkäsin! Tehtävissä oli haastetta ja opin niiden kautta paljon!”

“Kurssin aikana opin kulttuurin julkisesta rahoituksesta, kulttuurin merkityksestä yhteiskunnalle ja kulttuuripolitiikasta yleisesti. Perehdyin kulttuuripolitiikkaan ja sain intoa lukea myös monia artikkeleita ja uutisia kulttuuriin liittyen. Kurssi avasi silmiäni asioille, joihin en ole ennen osannut edes kiinnittää huomiota.”

“Opintojakson mielenkiintoisimpia aiheita olivat mielestäni se, kuinka kulttuurihallinto toimii, ja mikä on valtion ja kunnan rooli kulttuuripalvelujen toteuttamisessa ja mitä vaikutusta lainsäädännöllä on kulttuuripalveluihimme. On ollut kiinnostavaa tutustua myös eri maiden kulttuuripolitiikkaan, ja siihen kuinka ne ovat erilaisia Suomeen verrattuna.”

“Kurssi tuntui aluksi haastavalta, sillä en ole koskaan ollut mikään suuri ” politiikan ystävä”. Huomasin kuitenkin kulttuuripolitiikan kurssinaikana mielenkiinnon kohoavan ja kulttuuripolitiikan ymmärtämisen / seuraamisen tärkeyden kulttuurituottajan tehtävässä. Pyrin seuraamaan kulttuuripoliittisia asioita kurssin loputtuakin, sillä koen sen tärkeänä osana ammattijuuttani.”

“Etukäteen jännitin tätä kurssia, ajattelin, että webinaarien keinoin siitä ei voida saada mielenkiintoista. Onnekseni olin väärässä, webinaarit olivat todella mielenkiintoisia ja ajatuksia, sekä uusia näkökulmia herättäviä. Webinaarit avasivat hyvin ajatuksia aineistojen lukua ja tutkimista varten.”

“Opintojakson sisältö oli erittäin laaja, ja tarjosi hyvän kokonaiskuvan kulttuuripolitiikasta. Itselleni oppiminen oli erittäin mielekästä, ja tehtävät oli selitetty riittävän selvästi ja materiaalit oli helppo löytää.”

“Olen aina ajatellut, ettei politiikka ole minun juttu, mutta tämä opintojakso avasi näkemyksen siitä, miten paljon kulttuurituotannossa on politiikkaa, johon ei voi olla vaikuttamatta. Ne kävelevät aika pitkälle käsikädessä.”

“Kiitos! Tämä kurssi aluksi tuntui vaikealta aloittaa, mutta kun pääsi vauhtiin ei olisi halunnut lopettaa! Tuntuu, että tällä saralla on ikuisesti opittavaa ja tutkittavaa, ja mielenkiintoista kulttuuripolitiikasta tekee se, että se on jatkuvasti muuttuva meidän muuttuvassa maailmassa.”

 “Yllättävän mielenkiintoista tutkia, millaisia kulttuurijärjestelmät kunnissa ovat.”