Henkilökohtaisen talouden hallinta 5 op, (0/20-21) UUTUUS!

 

75,00 

69 varastossa

Kuvaus

Koulutus Avoin AMK
Toteutustapa Verkko-opinnot
Toteutusaika 01.9.2020–31.07.2021
Aikataulut Opintojaksolle voi ilmoittautua milloin vain ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ja suorittaa omaan tahtiin 31.7.2021 mennessä.
Viimeinen ilmoittautumispäivä 24.05.2021 klo 23:59:00
Vastuuhenkilö Elisa Vesanen (etunimi.sukunimi@humak.fi, p. 0400 349 283)

Sisältö

Opiskelija pohtii kulutustottumuksiaan. Hän selvittää taloudellisen tilanteensa ja tutustuu erilaisiin oman talouden suunnittelun ja seurannan työkaluihin. Opintojakson aikana perehdytään ylivelkaantumisen seurauksiin ja tunnistetaan kanavat, joista saa apua talous- ja velkaongelmien kohdatessa. Lisäksi tutustutaan erilaisiin säästö- ja sijoitusmahdollisuuksiin sekä eläkkeen kertymiseen.

Tavoitteet

Opiskelija

  • osaa suunnitella ja seurata omaa talouttaan
  • ymmärtää raha-asioista puhumisen merkityksen
  • osaa etsiä ratkaisuja talous- ja velkaongelmiin sekä ymmärtää perinnän, maksuhäiriömerkinnän ja ulosoton seuraukset
  • tuntee erilaisia säästö- ja sijoitusmahdollisuuksia sekä eläkkeen kertymisen periaatteet

Opintojakso kuuluu Humakin AMK-tutkintojen yhteisiin vapaasti valittaviin opintoihin.

Lue lehtori Sari Peltolan kirjoittama blogikirjoitus teemasta.

Opiskelijapalautetta

Kesän 2020 opintojaksolle osallistuneista 88% antoi kurssille arvosanan 4 tai 5 (asteikolla 1-5)

“Mielestäni opintojakso oli erinomaisesti suunniteltu”

“Parasta on ollut se että olen alkanut kiinnittämään henk.koht. talouteeni entistä enemmän huomiota ja kiinnostuin ja opin lisää sijoittamisesta.”

“Lähes kaikki tosielämän tehtävät ja taidot mitä tulee tarvitsemaan tulevaisuudessa” 

“Hyvin toteutettu opintojakso. Opintojakso oli erittäin hyödyllinen. Itsellenikin tuli paljon uutta asiaa vaikka talouden kanssa töitä teenkin. Koska en ole sijoittamisesta ollut kiinnostunut tuli se tällä opintojaksolla tutuksi ja mielenkiintoni heräsi sijoittamisesta. Mielestäni tämä opintojakso pitäisi olla jo toisen asteen nuorilla opiskelijoilla ja jollakin tavalla jo peruskoulun yläluokilla.”

“Sisältö on ollut mielenkiintoista ja materiaalit monipuolisia. Kiva kun on ollut myös podcasteja, sain monta kiinnostavaa seurattavaa. Tällaisia aiheita pitäisi ehdottomasti käsitellä jo peruskoulun aikana. Se helpottaisi huomattavasti itsenäistymisvaiheesta selviytymistä. Kiitos!”

“Paljon hyviä linkkejä, podcasteihin sekä nettisivustoihi, joihin varmasti vielä palaan. Selkeä rakenne ja hyviä tehtäviä. Kiitos opintojaksosta!”

“Tosi hyvät kurssimateriaalit, laaja ja monipuolinen, ajantasaista infoa ja kiinnostavaa, opettaja oli selvästi kiinnostunut itse aiheesta ja oli myös todella avulias opiskelijoille kiinnostavat aiheet, suosittelen myös kavereille tätä.”

“Ehdottomasti oman talouden seuranta kuukauden ajan! Olen ollut tietoinen siitä mihin rahaa menee eniten kuukaudessa, mutta kun pääsi näkemään kuun lopussa euromääräiset tulokset, on helpompi ajatella säästävänsä joistakin kohdista. Myös tietoisuus sijoittamisesta ja velkaongelmista oli mielenkiintoista. Minusta opintojaksolla asiat toimivat oikein hyvin!”

“Pidin siitä, miten opinnot olivat arkielämää koskettavia. Näitä asioita käydään liian vähän läpi kouluissa, joten oli hienoa päästä oppimaan tärkeitä asioita.”

“Parasta opintojaksossa on ollut sen monipuolisuus niin tehtävissä kuin materiaaleissakin. Tehtävät ovat olleet hyviä, koska on ollut monenlaisia tehtävätyyppejä kuten avoimia tehtäviä sekä monivalinta- ja aukkotehtäviä. Materiaaleissa on ollut tekstien lisäksi myös videoita ja podcasteja mikä on tuonut vaihtelua aiheisiin tututstumiseen.”

“Tämä kurssi oli todella upea! Osallistuin kurssille sekä henkilökohtaisesta että sosionomin näkökulmasta. Itselle mieleen jäivät juurikin sijoitusosion tehtävä ja sijoittamisen mahdollisuudet sekä helppous. Aikaisemmin olen ollut tietoinen lähinnä rahastoista mutta nyt myös osakesijoittaminen alkoi kiinnostaa kovasti. Sosionomin näkökulmasta puolestaan taloudenhallinnan työkalut ja talousvaikeuksiin liittyvät materiaalit olivat todella hyviä ja aion hyödyntää niitä työssäni. Aihealueet olivat selkeitä ja mukaansa tempaavia. Materiaalit olivat uusia ja kiinnostavia! Kiitos!”